Houten gevelbekleding geeft meerwaarde aan je nieuwbouwhuis

Sta je op het punt om een nieuwbouwhuis te (laten) bouwen en ben je op zoek naar duurzaam bouwmateriaal voor jouw waardevolle woning? Houten gevelbekleding brengt meerdere voordelen met zich mee. Voordelen waar je als bewoner van profiteert, maar welke je woning ook extra aantrekkelijk maken wanneer je het ooit wilt doorverkopen. In dit artikel geven we je hier meer inzicht in.

Profiteer van energiebesparing met hout, nu en bij verkoop!

Houten gevelbekleding biedt een voordeel dat zowel tijdens jouw bewoning als bij de verkoop van je woning van grote waarde is: het maakt je woning energiezuiniger! Hout heeft van nature uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan het behoud van een aangename temperatuur binnen je woning gedurende alle seizoenen.

De isolerende kracht van hout helpt warmte in de winter vast te houden en zorgt ervoor dat de kou buiten blijft. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van verwarmings- en koelsystemen, wat resulteert in lagere energiekosten. Dit draagt ook bij aan het algemene comfort van je huis. Een goed geïsoleerd huis blijft koel in de zomer en warm in de winter, wat zorgt voor een aangename leefomgeving. Dit is natuurlijk ook voor potentiële kopers een aantrekkelijke eigenschap, wat de waarde van je huis kan verhogen!

Wil je je huis ooit doorverkopen? Houten gevelbekleding trekt interesse!

Houten gevelbekleding heeft een directe invloed op de waarde van je huis door de visuele aantrekkelijkheid te vergroten. Hout voegt warmte, karakter en elegantie toe aan de buitenkant van je woning. Potentiële kopers voelen zich vaak aangetrokken tot goed onderhouden gevels, wat kan leiden tot een snellere verkoop en mogelijk een hogere prijs.

Hout heeft een tijdloze uitstraling die zich aanpast aan verschillende ontwerpstijlen. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om de gevelbekleding aan te passen aan de stijl van je huis, wat de aantrekkelijkheid ervan vergroot. Ook voor toekomstige huiseigenaren.

De huizenmarkt is niet stabiel. Het ene moment wordt een huis al verkocht voor het op Funda geplaatst is terwijl één jaar later een soortgelijke woning haast onverkoopbaar lijkt. Zeker op momenten dat huizen moeilijker te verkopen zijn, kan houten gevelbekleding je helpen bij de verkoop. Wanneer veel huizen te koop staan, wordt des te sneller een oordeel al geveld op de buitenzijde van de woning. Huizen met een aantrekkelijke buitenkant worden vaak sneller verkocht op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn eerder geneigd om een bezichtiging te plannen en serieus te bieden. Dit kan resulteren in een snellere verkoop en mogelijk een hogere prijs in vergelijking met woningen met minder aantrekkelijke gevels.

Houten gevelbekleding is een zeer duurzame keuze

Houten gevelbekleding heeft nog een belangrijk voordeel ten opzichte van de alternatieven: de duurzaamheid van het materiaal. Houten gevelbekleding van een houtsoort met de juiste duurzaamheidsklasse, correct onderhouden, kan tot wel 25 jaar meegaan! Hierbij is het belangrijk om te benadrukken dat de keuze van het type hout van doorslaggevend belang is.

Ben je op zoek naar duurzame, houten gevelbekleding? Neem deze houtsoorten dan zeker in overweging:

Thermic Wood

Thermic Wood, de ideale keuze voor wie op zoek is naar duurzame, milieuvriendelijke gevelbekleding met karakter. Dit Noord-Europees naaldhout wordt zorgvuldig geselecteerd vanwege zijn robuuste uitstraling, inclusief natuurlijke kenmerken zoals kwasten. Het bijzondere aan Thermic Wood is het milieubewuste verduurzamingsproces dat het ondergaat, waardoor het geschikt is voor zowel onbehandeld gebruik als met behandeling.

De gevelbekleding van Thermic Wood is beschikbaar in verschillende standaard uitvoeringen, maar kan ook op maat worden gemaakt om aan specifieke wensen te voldoen. Wat dit hout echt onderscheidt, is zijn natuurlijke, rustieke uitstraling die wordt versterkt door de karakteristieke kwasten. Bovendien is het hout verkrijgbaar in elke gewenste RAL kleur en kan het worden voorzien van een (semi)transparante coating of voorvergrijzer.

Wat duurzaamheid betreft, behoort Thermic Wood tot duurzaamheidsklasse I/II. Dit is te danken aan het speciale proces waarbij warmte en water worden gebruikt om de celstructuur van het snelgroeiende naaldhout te veranderen. Hierdoor heeft Thermic Wood dezelfde levensduur als hardhout, zonder dat het milieu daarbij wordt belast.

Of je nu kiest voor behandeld of onbehandeld gebruik, Thermic Wood is een milieuvriendelijke en karaktervolle optie voor je gevelbekleding. Als je het onbehandeld laat, zal het in de loop der tijd een mooie vergrijzing ondergaan, wat bijdraagt aan zijn natuurlijke charme.

Kies je voor gemodificeerd vuren of gemodificeerd grenen? En welke afwerking sluit het beste aan bij jouw wensen? Bij HIB Gevels kun je een gratis monster aanvragen van deze houtsoorten, om je te helpen bij het maken van je keuze.

Premium Wood

Ben je op zoek bent naar een prachtige houten gevelbekleding die volledig aanpasbaar is aan de eisen van je project, weinig onderhoud vergt en langdurige schoonheid belooft? Overweeg dan zeker ook Premium Wood. Deze collectie biedt hout van eersteklas kwaliteit, vrijwel vrij van natuurlijke onvolkomenheden zoals kwasten en scheuren. Bovendien elimineert het zelfs extreme kleurverschillen door spint. Dankzij het thermische modificatieproces behoudt de gevel jarenlang zijn esthetische aantrekkingskracht.

De houten gevelbekleding van Premium Wood is verkrijgbaar in diverse duurzame houtsoorten, waaronder Radiata Pine, Essen, Fraké en Ayous, en in gangbare profielen zoals Zweeds rabat, channelsiding, rombus, board en blind te vernagelen rabat. Heb je een specifiek profiel in gedachten? Geen zorgen, maatwerk is ook mogelijk. Wat kleuren betreft, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Of je nu kiest voor een gangbare kleur of een gedurfde tint zoals knalroze, het is allemaal haalbaar.

Premium Wood onderscheidt zich door zijn vrijwel gebrek aan natuurlijke onvolkomenheden. Dit betekent dat het hout van nature weinig gebreken vertoont. Het hout wordt wereldwijd geïmporteerd en ondergaat een milieuvriendelijke verduurzaming, waardoor het ook onbehandeld kan worden gebruikt. In dat geval zal het hout met de tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Wil je niet wachten tot dit proces zich voltrekt? Dan is Premium Wood voorvergrijsd beschikbaar, wat betekent dat de gevelbekleding al is voorzien van een grijze coating voor direct gebruik.

Gemodificeerd, Amerikaans Essen hout, Fraké of Ayous… ieder hout heeft zijn eigen onderscheidende eigenschappen. Twijfel je welke houten gevelbekleding je moet kiezen? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag een gratis monster aan van de houten gevelbekleding naar keuze.

Onderhoudsarme gevelbekleding maakt je huis extra aantrekkelijk

Natuurlijk staat als een paal boven water dat je als bewoner zelf in eerste instantie al geniet van alle voordelen die een houten gevelbekleding met zich meebrengt. Maar op het moment dat je je woning een keer wilt verkopen, kan deze duurzame optie voor gevelbekleding ook voor de nieuwe huiseigenaren een extra aantrekkingskracht hebben. Potentiële kopers hechten waarde aan deze duurzaamheid omdat ze beseffen dat ze met houten gevelbekleding een onderhoudsarme oplossing krijgen die lang meegaat. Dit aspect draagt bij aan het totale aantrekkingsvermogen van je huis en kan een positieve invloed hebben op hun beslissing om te kopen. Het biedt gemoedsrust, een goed uiterlijk en financiële voordelen – allemaal verpakt in de warme uitstraling van hout.

Welke houten gevelbekleding kies jij voor je nieuwbouwwoning?

Hout is een enorm veelzijdig product. Dit is zowel geweldig als uitdagend bij het maken van een weloverwogen keuze. HIB Gevels is gespecialiseerd in houten gevelbekleding. We hebben vele jaren ervaring en een schatkist aan kennis die we graag met je delen. Neem dus gerust contact met ons op als je advies wilt of vraag een monster aan om de houten gevelbekleding van jouw keuze in het echt te kunnen zien.