Houten gevelbekleding

Bij HIB Gevels kun je terecht voor de mooiste gevelbekleding. Ons houten gevelbekleding assortiment is opgedeeld in vier verschillende collecties.

Binnen alle collecties zijn diverse houtsoorten, afmetingen, profielen, kleuren en bewerkingen beschikbaar. Ben je op zoek naar iets anders? Een speciaal profiel? Afwijkende afmeting? Aparte kleur? Bij HIB Gevels is ook maatwerk mogelijk. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en levertijden!

Meer informatie:

HIB Gevels is leverancier in houten gevelbekleding. HIB Gevels levert duurzame en onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding dat geschikt is voor elke gevel. Bij HIB Gevels heb je de keuze uit een standaard assortiment dat uit eigen voorraad snel geleverd kan worden. Liever een andere houtsoort, bewerking, profiel of kleur? Dan kan je bij HIB Gevels terecht voor exclusief op maat gemaakte gevelbekleding. Heb je een bouwbedrijf, klusbedrijf of hoveniersbedrijf en wil je gevelhout voor woningen, bedrijfspanden en of luxe overkappingen of andere toepassing kopen? Neem dan contact op.  Wij maken graag een afspraak waarin we je wensen doornemen. Daarbij hebben we diverse monsters voor een optimaal beeld van de gevelbekleding en houtsoort.

De houten gevelbekleding van HIB Gevels is onderverdeel in vier soorten hout categorieën. Te weten Thermic Wood, Premium Wood, Pure Wood en Special Wood. Hierbinnen vallen diverse houtsoorten ideaal voor een gevelbekleding van hout. Vraag eenvoudig een monster aan of maak een afspraak.

Het gevelhout van Thermic Wood heeft een duurzaamheidsklasse I/II. Dit komt omdat het hout in een speciale procedé met warmte en water is veranderd van celstructuur. Deze milieuvriendelijke bewerking zorgt ervoor dat het snelgroeiende naaldhout net zo lang mee gaat als hardhout.

Hierdoor kan Thermic Wood zowel behandeld als onbehandeld worden toegepast. Kies je ervoor om het hout onbehandeld toe te passen, dan zal deze naar verloop van tijd vergrijzen.

De houtsoorten zijn:

Houten gevelbekleding: Premium Wood

Premium Wood wordt geselecteerd uit houtsoorten welke van nature een minimale aanwezigheid hebben van natuurlijke gebreken.

Het gevelhout wordt geïmporteerd van over de hele wereld en wordt door middel van een milieuvriendelijke bewerking verduurzaamd. Door deze verduurzaming kan het hout ook onbehandeld worden toegepast. Het hout zal dan op een mooie natuurlijke manier vergrijzen.

De houtsoorten zijn:

Houten gevelbekleding: Pure Wood

Pure Wood bestaat uit diverse houtsoorten die van over de hele wereld worden geïmporteerd. Deze sterke houtsoorten zijn van nature duurzaam en kunnen zonder enige behandeling worden toegepast. Wanneer dit gebeurt zullen de houtsoorten door de jaren heen verkleuren tot een bruingrijze kleur. In sommige gevallen kan dit zelfs een mooie zilverkleurige gloed geven. Wil je er zeker van zijn dat het vergrijzen op een egale manier gebeurt, dan kan je de gevel behandelen met een voorvergrijzer

De houtsoorten zijn: