Lees hier ons laatste gevelnieuws

Bungalow met Western Red Cedar houten gevelbekleding van HIB gevels

Mantelzorgwoning bouwen? Neem deze aandachtspunten mee!

Wanneer je overweegt om een mantelzorgwoning te bouwen voor een familielid dat extra zorg nodig heeft, zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zaken die betrekking hebben op zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de woning. HIB Gevels is geen bouwbedrijf. Vanuit onze eigen expertise zijn er echter wel aantal aandachtspunten die we je mee kunnen geven.
Grenen - houten gevelbekleding Den Bosch

Buitenmuurisolatie afgewerkt met houten gevelbekleding

Koop je een nieuwbouwwoning dan zal deze dankzij de huidige bouwnormen direct goed geïsoleerd zijn. Is jouw woning wat ouder, dan is de kans groot dat de isolatiewaarde lager is. Er zijn diverse manieren om je woning beter te isoleren.
Houten gevelbekleding voor uitbouw

Houten gevelbekleding voor een uitbouw

Het vinden van passende gevelbekleding voor een uitbouw kan lastig zijn als de bestaande woning is gebouwd met bakstenen. Houten gevelbekleding biedt een oplossing, waarmee je de uitbreiding naadloos kunt laten aansluiten bij de bestaande stijl of juist een nieuwe, landelijke of moderne uitstraling kunt geven.
Onderhoudsarme houten gevelbekleding

Zo min mogelijk onderhoud aan je houten gevelbekleding?

Zo min mogelijk onderhoud aan je houten gevelbekleding? Houten gevelbekleding heeft een onmiskenbare charme en esthetische aantrekkingskracht die het uiterlijk van elk gebouw kan verbeteren. Het natuurlijke karakter en de warmte van hout voegen een tijdloze schoonheid toe aan de buitenkant van huizen en commerciële gebouwen. Maar onderhoud hebben we natuurlijk allemaal liever zo min mogelijk.
Western Red Cedar vergrijsd voor houten gevelbekleding in Eindhoven

Wat is de beste houten gevelbekleding

Voor zowel moderne als traditionele architectuur biedt houten gevelbekleding niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar ook talrijke praktische voordelen. Maar wat is nu de beste houten gevelbekleding?
Afwerking houten gevelbekleding channel siding profiel

Channelsiding gevelbekleding

Zelfs wanneer je al hebt besloten dat je kiest voor houten gevelbekleding, staan er nog veel mogelijkheden over. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoort en verschillende soorten afwerkingen. Channel siding profiel is één van de mogelijkheden.
Bungalow met Western Red Cedar houten gevelbekleding van HIB gevels

Houten gevelbekleding geeft meerwaarde aan je nieuwbouwhuis

Sta je op het punt om een nieuwbouwhuis te (laten) bouwen en ben je op zoek naar duurzaam bouwmateriaal voor jouw waardevolle woning? Houten gevelbekleding brengt meerdere voordelen met zich mee. Voordelen waar je als bewoner van profiteert, maar welke je woning ook extra aantrekkelijk maken wanneer je het ooit wilt doorverkopen. In dit artikel geven we je hier meer inzicht in.

Veelgestelde vragen over thermisch gemodificeerd Fraké hout

Wij hebben de meeste gestelde vragen én bijbehorende antwoorden rondom thermische gemodificeerd Fraké hout voor je op een rij gezet.
Ecohuis bouwen met duurzame houten gevelbekleding

Ecohuis bouwen

In Scandinavië, Noord-Amerika en Duitsland ligt de focus al langere tijd op ecohuizen. Maar ook in Nederland blijft de vraag naar duurzame woningen stijgen. Waar moet je aan denken als je een ecohuis gaat bouwen en welke materialen gebruik je? Dat vertellen we je in dit blog.
Ecologische gevelbekleding met duurzaam hout

Ecologische gevelbekleding met duurzaam hout

Houten gevelbekleding wint al jaren aan populariteit, evenals duurzaam bouwen. We zien ecologische, houten gevelbekleding steeds meer bij nieuwbouwprojecten en woningrenovaties, vaak in combinatie met antraciete kozijnen of muren. Maar wat is ecologische gevelbekleding precies en hoe herken je duurzame houten gevelbekleding? Dat vertellen we je in dit artikel.
HIB gevels geeft u advies zodat u zo lang mogelijk van uw houten gevelbekleding kan profiteren.

Folie achter houten gevelbekleding; waarom en welk soort?

Houten gevelbekleding is een duurzame investering waar u jarenlang van moet kunnen genieten. Natuurlijk is de kwaliteit van het hout hierbij een zwaar wegende factor. Maar ook de manier van monteren heeft grote impact op de levensduur van de gevelkleding.
Schimmel op thermisch gemodificeerd hout

Schimmel op thermisch gemodificeerd hout

Na lang wikken en wegen heb je gekozen voor het toepassen van thermisch gemodificeerd hout voor jouw project. Na een regenachtige en vochtige herfst zie je dat er op het hout zwarte spikkels en vlekken zijn ontstaan. Schimmel?!
Afwerking houten gevelbekleding channel siding profiel

Houten gevelbekleding: beitsen, verven of oliën

Houten gevelbekleding is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De warme uitstraling van hout maakt elk huis af. Of je nu een liefhebber bent van modern of landelijk. Maar is je houten gevelbekleding na een paar jaar ook nog zo mooi of gaat deze vergrijzen? Die vraag krijgen we vaak, en we kunnen je geruststellen.
Strandpaviljoen Vloed - western red cedar gevelbekleding

Hoe Western Red Cedar behandelen en verduurzamen

Western Red Cedar is als houtsoort ideaal als gevelbekleding; het is een duurzame houtsoort welke zelfs zonder behandeling jaren mee gaat. Deze houtsoort staat bekent om de verschillende kleuren die in het hout voorkomen. Het hout is licht van gewicht in tegenstelling tot andere, van nature, duurzame houtsoorten.
Thermic Wood gemodificeerd grenen

Gevelbekleding kiezen? Hier moet je op letten!

Binnen de wereld van gevelbekleding zijn er 1001 mogelijkheden. Materiaalsoort, afwerkingen, kleuropties en diverse duurzaamheidsklasse... het kan overweldigend zijn om hier een keuze in te maken. We geven je graag wat handvaten zodat je weet waar je op moet letten om tot de juiste keuze te komen. 
thermisch-gemodificeerd-ayous-villa-HIBgevels

Onderhoudsvrije gevelbekleding bestaat niet

Het wisselvallige weer in ons land betekent dat je gevelbekleding heel wat te verduren krijgt. Om er voor te zorgen dat de gevelbekleding er wel goed uit blijft zien zal er dus onderhoud verricht moeten worden. Het onderhouden van een gevelbekleding is vaak een flinke klus. Misschien ben je daarom wel op zoek naar een gevelbekleding die onderhoudsvrij is. Maar bestaat deze wel en ziet deze er dan ook zo goed uit als een gevelbekleding van hout?
Ayous hout biedt een hoop voordelen en wordt daarom steeds vaker ingezet voor houten gevelbekleding. Informeer bij HIB Gevels

Is Ayous hout de juiste keuze voor mijn gevelbekleding?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat je wensen zijn. Zowel qua duurzaamheidsklasse, uitstraling en budget. We zetten daarom eerst even wat voor- en nadelen van Ayous hout onder elkaar. Zo kun je vervolgens een weloverwogen keuze maken voor jouw project.
Gevel tuinhuis

Waarom is Padoek hout zo populair voor gevelbekleding?

Padoek wordt als houtsoort voor gevelbekleding steeds meer gevraagd. Van alle houtsoorten is Padoek dan ook een echte eyecatcher. Dit komt door de opvallende koraalrode, soms paarse, kleur. Deze Afrikaanse houtsoort kan door de jaren verkleuren naar een lichtrode tot bruingrijze kleur.
Fraké gevelbekleding

Verlaag energiekosten door buitenisolatie met houten gevelbekleding

Buitenmuur isolatie door plaatsen van voorzetwand, isolatie platen, met houten gevelbekleding als afwerking. Een perfecte manier om energiekosten te besparen. In onze blog zetten we drie manieren van isoleren op een rij.
premium Wood essen gevelbekleding luxe bungalow

Welke trends zien we binnen gevelbekleding

Gevelbekleding wordt steeds populairder. Het zorgt namelijk niet alleen voor een betere isolatie van de woning, maar het is ook nog eens de eye catcher van je huis. Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties gevelbekleding te verkrijgen. De trends op een rij.
Welke brandklasse moet houten gevelbekleding hebben?

Welke brandklasse moet houten gevelbekleding hebben?

Houten gevelbekleding heeft van nature een duurzaam en uniek karakter. Het wordt gezien als een échte eyecatcher voor jouw huis. Maar hoe brandveilig is een houten gevel eigenlijk? Welke brandklasse moet een houten gevelbekleding hebben en waar moet je rekening mee houden? Dat zetten wij in dit artikel voor jou op een rijtje.
gevel vakbeurs 2022

Gevel Vakbeurs 2022 in de Jaarbeurs Utrecht

Wij zijn te vinden op Gevel 2022 in de jaarbeurs in Utrecht. Van 31 mei t/m 2 juni op 04.D029 kun je onze stand vinden. De volledige beurs is te vinden in hal 3 en 4 van het jaarbeurscomplex. Schrijf je in en kom langs voor gericht advies en meer.
Gevelbekleding monteren

Waarom kiezen voor duurzame gevelbekleding

Gevelbekleding kleedt jouw huis niet alleen aan, maar dient ook voor de isolatie van je huis. Men kiest steeds vaker voor het verduurzamen van het huis. Denk aan zonnepanelen of een warmtepomp. Maar wist je dat er ook duurzame gevelbekleding bestaat? In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van duurzame gevelbekleding!
Wat zijn de voordelen van gebrand hout als gevelbekleding?

Waarom gebrand hout als gevelbekleding kiezen?

Er zijn veel verschillende houtsoorten die je kunt kiezen voor gevelbekleding. Gebrand hout is onder andere één van de soorten, ook wel Yakisugi genoemd. Hoe gaat het proces van gebrand hout in zijn werk, wat zijn de voordelen van gebrand hout en wat maakt gebrand hout nou zo bijzonder? Daar gaan we in dit artikel verder op in.
Welke houtsoorten zijn er voor gevelbekleding

Welke houtsoorten kan je het best inzetten voor gevelbekleding?

Er worden veel verschillende houtsoorten gebruikt voor gevelbekleding, maar welke zijn het meest ideaal voor het bekleden van gevels? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: welke houtsoorten zijn geschikt voor gevelbekleding?
Welke leverancier kies jij voor de juiste gevelbekleding

Welke leverancier kies jij voor jouw gevelbekleding?

Heb jij gekozen voor houten gevelbekleding voor jouw bedrijfspand? Dan moet je rekening houden met een aantal factoren, waaronder de keuze voor de houtsoort. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er verschillende houtsoorten waar je uit kan kiezen: Thermic Wood, Premium Wood, Pure Wood of Special Wood. Zodra je de keuze voor de gewenste houtsoort hebt gemaakt, staat de volgende vraag alweer centraal: voor welke leverancier ga je kiezen voor jouw gevelbekleding? Wij helpen je graag bij het maken van deze belangrijke keuze, zodat jij voor de juiste leverancier kiest.
Wat zijn de meest gemaakte fouten bij het bevestigen van houten gevelbekleding?

Bevestiging van houten gevelbekleding; wat zijn de meest gemaakte fouten?

Tegenwoordig is hout één van de meest populaire materialen voor gevelbekleding. Vaak wordt ervoor gekozen om de bevestiging van gevelbekleding uit te besteden. Maar misschien ben je zelf handig aangelegd, waardoor je de houten gevelbekleding zelf kan bevestigen. Om je te behoeden voor veelgemaakte fouten, hebben we deze hieronder op een rijtje gezet.
Houten gevel bij tuinhuis of tuinkantoor

Waarom houten gevelbekleding geschikt is voor jouw tuinhuis of tuinkantoor

Vroeger gebruikten we een tuinhuis vooral om tuingereedschap, fietsen en andere materialen (die binnen in de weg staan) op te slaan. Tegenwoordig gebruiken we een extra ruimte in de tuin voor veel andere dingen. Denk aan een leuke speelruimte voor de kinderen, plek voor je hobby’s of een ruimte waar oudere kinderen met hun vrienden kunnen zitten. En wat helemaal hip is: een tuinkantoor. Een luxe ruimte in de tuin waar je heerlijk kunt thuiswerken. Sinds het begin van de coronacrisis zien we dit steeds vaker terug.
de brandveiligheid van houten gevel

Hoe zorg je ervoor dat je houten gevel brandveilig is?

Vaak spreken wij mensen die enorme interesse hebben in houten gevelbekleding voor hun woning of bedrijfspand, maar toch nog twijfelen. Deze twijfel komt in veel gevallen door hetzelfde onderwerp: de brandveiligheid. Wij snappen deze twijfel wel. Over het algemeen is hout kwetsbaarder voor brand dan veel andere materialen. Dit klopt, maar door het hout te voorzien van de juiste behandeling kan een houten gevel toch voldoen aan de vereiste brandklasse.
waarom kiezen voor gevelbekleding van hout?

Waarom kiezen voor gevelbekleding van hout?

Ben je een aanbouw aan het plaatsen, je huis aan het verbouwen of juist een nieuw huis aan het bouwen? Dan sta je voor een hoop belangrijke keuzes. Eén daarvan is de keuze voor gevelbekleding. Een erg belangrijke keuze. Niet alleen essentieel voor de uitstraling van je woning, maar ook belangrijk met oog op duurzaamheid.
Gevelbekleding monteren

Wat is van belang bij de montage van houten gevelbekleding?

Uw besluit om houten gevelbekleding te (laten) monteren heeft vast wat voeten in de aarde gehad. De nodige factoren heeft u inmiddels tegen elkaar afgewogen: houtsoort, kleur, verduurzaming, etc. Nu u al deze beslissingen heeft genomen, wilt u natuurlijk ook weten hoe de montage van deze gevelbekleding in zijn werk gaat. We vertellen u graag wat er van belang is bij de montage van houten gevelbekleding.
Houten gevelbekleding hardhout

Welke houtsoorten zijn geschikt voor gevelbekleding?

Welke houtsoorten zijn wel of niet geschikt voor gevels? De duurzaamheid van een houtsoort bepaalt of deze wel of niet gebruikt kan worden als gevelbekleding. Daarnaast is natuurlijk de uitstraling van de houtsoort van belang bij het maken van een keuze.
gevelbekleding schuurwoning

Welke houten gevelbekleding kies ik bij een schuurwoning?

Gevelbekleding van hout wordt vaak toegepast in een schuurwoning. Welk type hout is geschikt voor gevelbekleding van een schuurwoning en waar moet je op letten?
gevelbekleding in verschillende breedtes

Gevelbekleding in verschillende breedtes toepassen

Gevelbekleding wat een speels effect creëert en er tegelijkertijd strak uitziet? Lees dan hier de tips voor het toepassen van geveldelen in verschillende breedtes.
Co2-voetafdruk van hout

CO2-voetafdruk van hout

Hout heeft de laagste CO2-uitstoot van alle traditionele bouwmaterialen. Door te bouwen in hout kunnen er grote hoeveelheden CO2 bespaard worden. Maar hoe werkt dit dan?
Voordelen van houten gevelbekleding!

De voordelen van houten gevelbekleding!

De keuze in gevelbekleding is gigantisch. We geven je hier de voordelen van houten gevelbekleding zodat het kiezen wellicht iets makkelijker wordt.
Garage afgewerkt met onbehandeld Padoek wat door de jaren heen zal vergrijzen

Het vergrijzen van houten gevelbekleding

Sommige mensen vinden een vergrijsde gevel prachtig, terwijl de ander liever de originele houtkleur ziet. Wat gebeurt er tijdens vergrijzing en wat zijn de gevolgen?
Tips voor het onderhouden van je houten gevelbekleding

Tips voor het onderhouden van je houten gevelbekleding!

Houten gevelbekleding heeft flink wat te verduren na montage aan de gevel. Hierom is het van belang om de gevel goed te onderhouden zodat deze altijd mooi is.
Wat is thermisch gemodificeerd hout?

Wat is thermisch gemodificeerd hout?

Thermisch gemodificeerd hout is hout dat door middel van een milieuvriendelijk proces duurzamer wordt. Hierbij wordt warmte en vocht gebruikt. Hoe werkt dit? 
loofhout bomen

Het verschil tussen hardhout en zachthout

Zowel hardhout als zachthout kan toegepast worden aan de gevel. Maar wanneer is hout hard- of zachthout? Lees hier meer over het verschil tussen hard- en zachthout.