PADOEK GEVELBEKLEDING

Tussen alle houtsoorten is padoek er zeker één die er tussenuit springt met zijn opvallende koraalrode tot soms paarse kleur. Door de jaren heen zal padoek verkleuren naar een lichtrode tot bruingrijze kleur. Dit proces heet ook wel vergrijzen en bij padoek gebeurt dit al vrij snel na blootstelling aan wind, water en licht. Om te voorkomen dat de kleur ongelijkmatig vergrijst en daardoor onregelmatig gekleurd is, kan je het hout voorvergrijzen met een special lak. Hierdoor krijgt de gevel een egale grijze kleur en zal deze ook op plekken waar minder weersinvloeden zijn mooi “vergrijzen”.  

Vind je de dieprode kleur van padoek ook zo mooi? Dan is de tip om de gevel direct af te lakken met een zuurhardende blanke lak. Hierdoor blijft de kleur langer behouden maar op den duur zal deze nog steeds vergrijzen.  

Padoek hout

Met duurzaamheidsklasse I valt padoek onder de houtsoorten welke van nature erg duurzaam zijn. Een padoek gevel zal zelfs na 25 jaar nog mooi zijn en niet vervormen of scheuren waardoor deze ook nog eens onderhoudsvriendelijk is.

Nieuwsgierig geworden naar deze prachtige, aparte houtsoort? Vraag een monster aan of bekijk hier het assortiment.

Padoek hout gevelbekleding

  • Andere namen:PadoukM’belPalo RojaKiseseMukula
  • Groeigebied:West-Afrika
  • Duurzaamheid:Klasse I
  • Drogen: Vrij langzaam met weinig kwaliteitsverlies
  • Oppervlakafwerking: Goed met een oplosmiddelhoudende verf of lak
  • Bevestiging: Goed, voorboren noodzakelijk en gebruik van RVS schroeven wordt aangeraden
  • Volumieke massa620-770-900 kg/m3 bij 12% vochtgehalte 

Padoek gevelbekleding bevestigen

Het monteren van hout op een gevel dient vakkundig te gebeuren, vraag hiervoor een gespecialiseerd bedrijf. Hout is een natuurproduct dat werkt en dit vereist het volgen van montagerichtlijnen.

Horizontale of verticale verwerking

Padoek is zowel geschikt voor horizontale- als verticale gevelbekledding verwerking.  Er zijn ruwweg 4 verschillende manieren voor montage: Horizontaal open of gesloten en verticaal open of gesloten. Het is belangrijk hier voorafgaande aan het bestellen goed over na te denken. Voor persoonlijk advies, neem contact met ons op.

Padoek
Gevelbekleding robuust Padoek