Verlaag energiekosten door buitenisolatie met houten gevelbekleding

De stookkosten rijzen de pan uit als gevolg van de gasprijzen. Logisch dus dat iedereen nu, meer dan ooit, kijkt hoe hij zijn woning nog beter kan isoleren. De muren van een woning optimaal isoleren kan voor forse besparingen in energiekosten zorgen. Bovendien verlaag je op die manier ook de ecologische belasting van je huis. Hier zijn meerdere manieren voor. De muren aan de buitenkant van een isolerende laag te voorzien is bijvoorbeeld een bewezen effectieve manier. Welk opties zijn er nog meer en hoe voorkom je dat je tegen een lelijke isolatielaag aankijkt?

Drie manieren om een buitenmuur te isoleren

Ben je jezelf aan het oriënteren op manieren om je woning beter te isoleren? Afhankelijk van de huidige staat van de muren kun je door betere isolatie hier mogelijk flink wat stookkosten besparen. Om je te informeren hebben we drie mogelijkheden om de buitenmuur te isoleren voor je op een rij gezet:

Via de spouwmuur isoleren

Met een spouwmuur wordt naar de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur van een woning gerefereerd. Alleen hele oude woningen, gebouwd in 1920 of nog eerder, hebben geen spouwmuur. Sinds die tijd werden spouwmuren steeds vaker toegepast en sinds 1960 is het zelfs verplicht dat iedere woning een spouwmuur heeft. De kans dat je een spouwmuur hebt is dus erg groot. Is de spouwmuur van de woning nog niet geïsoleerd? Dan is dat de meest voordelige en snelle manier om je woning beter te isoleren.

Met een voorzetwand isoleren

Deze mogelijkheid wordt niet vaak toegepast, maar we willen hem toch voor de volledigheid even aan je voorleggen. Het is mogelijk om de buitenmuren te isoleren door aan de binnenzijde van de woning een voorzetwand met isolatiemateriaal tegen de muur te plaatsen. Deze optie is vaak minder wenselijk omdat je in je woning ruimte verliest. Ook is het mogelijk dat er zogenaamde ‘koudebruggen’ ontstaan. Dat gaat ten koste van de isolerende waarde.

Isolatie door voorzetwand buitenmuur

Een effectieve methode om een woning beter te isoleren, zonder woonruimte te verliezen, is door de muur aan de buitenzijde te isoleren.  Bijvoorbeeld door steenwol platen aan de muren te bevestigen. Of te wel isolatie door een voorzetwand tegen de buitenmuur. Dat gebeurd best vaak, maar dat zie je niet. Dat komt omdat deze manier van isoleren vaak samen gaat met het aanbrengen van houten gevelbekleding. Per slot van rekening wil niemand tegen de lelijke isolatielaag aankijken niet waar?  Deze isolatiemethode wordt veel toegepast bij nieuwbouw woningen en bij renovatie van bestaande bouw.

premium Wood essen gevelbekleding luxe bungalow

Houten gevelbekleding ontlast het milieu én de portemonnee.

Wilt jij jouw woning aan de buitenzijde van isolatie voorzien? Door deze af te werken met een houten gevelkleding kies je voor een optie met een hoge isolatiewaarde én lage milieubelasting! De unieke celstructuur van hout maakt dat dit materiaal goede isolerende eigenschappen heeft.

De isolerende waarde van hout is maar liefst 15 keer hoger dan die van beton, 400 maal hoger dan de isolatiewaardes van staal en 1770 keer hoger dan die van aluminium. Door je woning te voorzien van buitenisolatie bespaar je gedurende de levensduur van de woning dus veel energie. Goed voor de portemonnee én het milieu. Zeker in de huidige tijden en energieprijzen.

Geef uitstraling aan je woning met houten gevelbekleding

Je kunt bij houten gevelbekleding kiezen tussen verschillende houtsoorten zoals thermic woodpremium woodpure wood of andere speciale houtsoorten. Ieder houtsoort heeft een andere uitstraling uitstraling en kleur. Horizontale of verticale gevelbekleding kan de woning optisch groter laten lijken. Bovendien kan houten gevelbekleding op een bepaalde manier behandeld worden waardoor het hout een verhoogde duurzaamheidsklasse krijgt. Een houten gevelbekleding van de juiste kwaliteit geeft de gevel van een woning een karakteristieke uitstraling, gaat jarenlang mee en vraagt weinig onderhoud. En zorgt ervoor dat je energie rekening om laag gaat door de extra isolatie.

Fraké gevelbekleding

Benieuwd wat mogelijk is?

Ideaal voor een nieuwbouwproject of bouwrenovatie. Heb je plannen? Wil je een woning graag verduurzamen en afwerken met houten gevelbekleding? HIB Gevels denkt graag met je mee. HIB Gevels is leverancier van gevelbekleding. Laat je aannemer, architect of bouwbedrijf contact op nemen. HIB Gevels levert duurzame en onderhoudsvriendelijke houten gevelbekleding, geschikt voor elke gevel. Bij HIB Gevels heb je de keuze uit een standaard assortiment dat uit eigen voorraad snel geleverd kan worden. Liever een andere houtsoort, bewerking, profiel of kleur? Dan kan je bij HIB Gevels terecht voor exclusief op maat gemaakte gevelbekleding.

Advies nodig of monsters aanvragen?

Benieuwd welke houtsoort het meest geschikt is voor jouw woning of gebouw? Of benieuwd hoe alle verschillende houtsoorten eruitzien? Je kunt bij ons gratis monsters aanvragen om een beter beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag in het maken van de juiste keuze voor houten gevelbekleding.