Wat zijn de trends in gevelbekleding?

Gevelbekleding wordt steeds populairder. Het zorgt namelijk niet alleen voor een betere isolatie van de woning, het is ook nog eens de eye catcher van je huis. Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties gevelbekleding te verkrijgen. Waardoor je een uniek karakter aan je huis geeft. Maar wat zijn de trends van gevelbekleding? Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje!

Wat zijn de opties?

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, dan denk je vaak aan het inrichten en het mooi maken van de binnenkant van het huis. Maar ook aan de buitenkant kan je je woning aankleden. Gevelbekleding maakt het huis uniek en zorgt vaak voor een chic uiterlijk. Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding te verkrijgen op de markt. Zo kan je kiezen tussen verschillende materialen en kleuren gevelbekleding. Laat je hierbij adviseren door een architect of gevelspecialist. Hieronder in willekeurige volgorde de verschillende mogelijkheden.

Steenstrips en kleipannen

Allereerst is er een trend in het gebruik van steenstrips en kleipannen als gevelbekleding. Deze soort gevelbekleding is isolerend en gemakkelijk te plaatsen. Het is een goede optie voor een nieuwbouw of renovatie huis. Zeker als je niet te veel ruimte hebt voor gevelbekleding, is deze optie goed aangezien het ruimtebesparend is. Daarnaast hebben de steenstrips het uiterlijk van een baksteen, waardoor de woning een karakteristiek uiterlijk krijgt.

Gevelpanelen

De tweede trend is het gebruiken van grote gevelpanelen als gevelbekleding. Hierbij worden er grote panelen op de woning geplaats, waardoor het een uniek uiterlijk krijgt. Vaak kiezen architecten dit soort gevelbekleding als ze een groot huis chic willen maken. Daarnaast krijgt het huis door middel van deze gevelbekleding een industrieel uiterlijk. De gevelpanelen kunnen vlak, met een gestructureerd oppervlak, spiegelend, mat of zelfs customized gemaakt worden.

Glas

Ook kan je ervoor kiezen om de gevel te bekleden met glas. Als je de woning of een pand bekleed met glas dan zorgt dit voor een uniek aanzicht. Buiten dat het privacygevoelig is, krijg je wel veel licht het pand in. Bovendien kan een gevelbekleding van glas ervoor zorgen dat het pand interesse opwekt bij mensen die langslopen. Ideaal als je bijvoorbeeld een winkel of galerij hebt, en je producten wilt tonen.

Houten gevelbekleding

De vierde trend is houten gevelbekleding. Hout zorgt voor een karakteristieke en grove uitstraling van het pand of huis. Bij houten gevelbekleding kan je kiezen tussen verschillende houtsoorten zoals thermic wood, premium wood, pure wood of andere speciale houtsoorten. Ze verschillen allemaal in uitstraling en kleur. Bovendien kan houten gevelbekleding op een bepaalde manier bewerkt worden zodat het duurzaam is en een lange levensloop heeft. Daarnaast zorgt deze duurzame gevelbekleding ervoor dat je weinig tot geen onderhoud hebt.

Groene gevelbekleding

Tot slot wordt er steeds vaker gekozen voor groene gevelbekleding, zoals grasduinen of een wand met planten. Het is een ecologische en duurzame manier om je huis te bekleden. De gevelbekleding kan voorzien worden van bepaalde irrigatiesystemen en sensoren om het groen te onderhouden. Hierdoor blijft de gevelbekleding altijd mooi en groen.

Informatie en advies nodig?

Ben jij geïnteresseerd in gevelbekleding voor jouw projecten in nieuwbouw- of renovatie? Gevelbekleding leverancier HIB Gevels heeft een ruim assortiment aan houten gevelbekleding. Door onze kennis en expertise kunnen wij advies geven en je helpen bij jouw vragen.  Vraag een monster aan of neem contact met ons op.