WESTERN RED CEDAR GEVELBEKLEDING

Western red cedar staat om een aantal eigenschappen bekend. Éen daarvan is de grote kleurvariatie die het hout kan vertonen. Goudbruin, zalmroze, rozebruin, vergrijsd en chocoladebruin zijn kleuren die kunnen voorkomen in het hout. De donkere kleuren komen vaak voor in het midden van de stam en de lichtere tinten aan de buitenkant. Na blootstelling aan wind, water en licht zal het kleurverschil van western red cedar wat afzwakken naar een lichte, geelbruine tot roodbruine kleur.

Cedergeur van red cedar

Een andere eigenschap waaraan je western red cedar kan herkennen is de zoete cedergeur welke zelfs na toepassing aan de gevel nog te ruiken is. Wil je die heerlijk geur eens ruiken? Vraag dan een monster aan

Daarnaast is het hout licht van gewicht, dit in tegenstelling tot andere, van nature, duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld padoek of afrormosia.

Duurzaamheid Western red cedar

Western red cedar is een houtsoort welke vooral wordt toegepast als gevelbekleding en voor andere buiten- en binnenbetimmering. Dit komt onder andere door de hoge duurzaamheid die het hout van nature heeft (duurzaamheidsklasse II). Zonder afbehandeling zal western red cedar door de jaren heen verweren waardoor het hout een prachtige grijze kleur krijgt

  • Andere namen:Red Cedar, Shinglewood, Thuja
  • Groeigebied:Westelijk Noord-Amerika
  • Duurzaamheid:Klasse II
  • Drogen: Snel als het dun hout is, bij dikker hout langzaam om scheurvorming te voorkomen
  • Oppervlakafwerking: Goed
  • Bevestiging: Goed, bevestigen met RVS schroeven wordt aangeraden
  • Volumieke massa330-370-390 kg/m3 bij 12% vochtgehalte 

Pure Wood bevat alle houtsoorten die van nature een hoge duurzaamheid hebben. In deze collectie vind je ook western red cedar in diverse profielen, afmetingen en behandelingen. Ben je op zoek naar een ander profiel, kleur of afmeting? Er is heel veel mogelijk. Vraag ons gerust naar de maatwerk mogelijkheden.

Western Red Cedar