De voordelen van houten gevelbekleding!

De keuze in gevelbekleding is gigantisch. Wij snappen als geen ander hoe lastig het kan zijn om te kiezen voor de perfecte gevelbekleding. Dit bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. We geven je hier de voordelen van houten gevelbekleding zodat het kiezen wellicht iets makkelijker wordt.

Groot en gevarieerd aanbod

Het voordeel van houten gevelbekleding is dat deze komt in allerlei verschillende soorten, maten, profielen, kleuren etc. Hierdoor is de kans groot dat er een model bij jou past. Zo heb je de keuze uit thermisch gemodificeerd hout zoals vuren, grenen of fraké. Of hardhout zoals iroko of padoek dat van nature duurzaam is. Geschaafd aan channelsiding. Of toch liever een triple rhombus of zweeds rabat? Bekijk onze houten gevelbekleding om te zien of er iets tussen zit voor jou!

Warme, natuurlijke uitstraling

Hout aan de gevel zorgt ervoor dat de gevel een natuurlijke en levendige uitstraling krijgt. Daarnaast is houten gevelbekleding geschikt voor vrijwel iedere gevel. Het zal een unieke draai geven aan je moderne woning. Of versterkt juist het landelijke gevoel van je boerderij.

Eenvoudig te monteren

Houten gevelbekleding is vrij gemakkelijk te plaatsen waardoor het minder uren kost om dit te laten monteren. Verder is het zo dat het vrij simpel is om één plank te vervangen. Mochten er één of meerdere planken beschadigd zijn dan is de reparatie snel en gemakkelijk uit te voeren.

Hout isoleert goed

Doordat hout minder geleid dan steen, zorgt dit ervoor dat de warmte binnen je woning blijft wat scheelt in de energiekosten. De isolerende eigenschappen van hout zijn ongeveer 5 keer hoger dan baksteen en 10 keer hoger dan beton.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Hout is een zeer duurzaam product omdat het hernieuwbaar en CO2-neutraal is. Voor geen enkel ander bouwmateriaal wordt er zo weinig energie geproduceerd als voor hout. De houten gevelbekleding gaat gemiddeld zo’n 25 jaar of langer mee. Daarna kunnen de geveldelen gewoon worden gerecycled.

Voordelen van houten gevelbekleding!