Thermisch gemodificeerd Ayous

Houten gevelbekleding: een echte eyecatcher

We zien een enorme opkomst in houten gevelbekleding voor woningen in het hogere segment. Niet heel verwonderlijk als je denkt aan de vele voordelen die hout met zich meebrengt. Gespecialiseerde houtgevel leveranciers zoals HIB Gevels leveren hout voor gevelbekleding die dermate duurzaam zijn dat je er de komende 25 jaar geen omkijken naar hebt. Daarnaast kan houten gevelbekleding een echte eyecatcher voor de woning zijn. Door de enorme diversiteit in mogelijkheden die hout te bieden heeft kunnen we qua stijl alle kanten op.

thermisch-gemodificeerd-ayous-villa-HIBgevels

Hoe duurzaam is houten gevelbekleding?

Er zijn veel verschillende soorten hout beschikbaar. Van zacht Vuren hout tot hardhoutsoorten zoals Padoek en Iroko. Daarnaast zijn er diverse manieren om hout te behandelen, wat van grote impact is op de levensduur van het hout. Welk houtsoort je het beste kunt kiezen heeft echter veelal te maken met de toepassing. Daarbij is met name van belang of en in welke mate het hout in contact komt met aarde en weersomstandigheden.

Houten gevelbekleding moet tegen alle weersomstandigheden opgewassen zijn. Vorst, regen, volle zon; het hout moet er op voorbereid zijn. Van nature is  Vuren of Ayous niet heel duurzaam. Het hout kan zonder afwerking wat gaan werken.  Dit valt met thermische modificatie op te vangen waardoor de houtsoort toch inzetbaar is voor gevelbekleding. Na thermische behandeling krijgt Ayous een duurzaamheidsklasse 2 toebedeeld. Dat betekent dat op basis van de NEN-EN-350-2 codering wordt ingeschat dat het kwalitatieve Ayous hout maar liefst 10 tot 20 jaar langer goed blijft. De investering in dit kwalitatieve hout betaalt zich dus zeker uit.

Hoe duurzaam het hout is valt of staat uiteindelijk met de montage

Zelfs het meest duurzame hout kan gaan rotten wanneer de gevel verkeerd wordt geplaatst. Hout is en blijft een natuur product. Als er tussen of achter het hout condens ontstaat, gaat het hout rotten. Zelfs als je voor de hoogste duurzaamheidsklasse hebt gekozen. Je krijgt last van schimmels, ongedierte en een muffe geur. Zorg daarom dat houten gevelbekleding altijd door een specialist wordt bevestigd. Lees hier meer over het monteren van gevelbekleding of neem contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies over gevelbekleding.

Benieuwd naar onze producten?

Vraag dan nu een MONSTER aan of neem CONTACT op voor de mogelijkheden!