Gevelbekleding in verschillende breedtes toepassen. Hoe werkt dit?

Je wilt je woning bekleden met houten gevelbekleding dat een speels effect creëert en er tegelijkertijd strak uitziet. Dan is het toepassen van verschillende breedtes gevelbekleding wellicht iets voor jou. We geven je hier wat tips over het toepassen van verschillende breedtes gevelbekleding!

Welke modellen zijn geschikt?

Voor het toepassen van verschillende breedtes geveldelen wordt aangeraden om voor 3 tot 4 verschillende breedtes te kiezen. Variërend van 68, 90, 120, 140 of zelfs 185 mm. Bij het toepassen van verschillende breedtes geveldelen wordt er veel gekozen voor een board. Een rechte plank met afgeronde hoeken waarmee je een open gevel creëert.

Board profiel

Ga je liever voor een gesloten gevel, dan is het toepassen van een channelsiding in diverse breedtes ook geschikt.

Channelsiding profiel

Welke houtsoort kan ik gebruiken?

In principe kan je voor het toepassen van gevelbekleding in verschillende breedtes bijna iedere houtsoort gebruiken. Wat veel wordt gebruikt is thermisch gemodificeerd vuren. Maar ook thermisch gemodificeerd ayous en fraké zijn geschikte houtsoorten. Wil je liever een houtsoort die van nature duurzaam is? Dan zijn de houtsoorten in onze Pure Wood collectie ook uitermate geschikt! Denk aan padoek, western red cedar of iroko.

We raden aan om te kiezen voor één houtsoort bij het toepassen van gevelbekleding in verschillende breedtes. Iedere houtsoort heeft namelijk een andere eigenschap en zo voorkom je dat de gevel er rommelig uit gaat zien. Wil je toch verschillende houtsoorten combineren? Kies dan voor houtsoorten met dezelfde soort eigenschappen.

Hoe moet ik verschillende breedtes toepassen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar wat je zelf mooi vindt. Wil je dat de breedste afmeting het vaakst voorkomt? Of toch liever de smalle? Hieronder zie je een mooi voorbeeld van hoe je verschillende breedtes kan toepassen. Mocht je er zelf niet uitkomen, neem dan contact met ons op en we denken graag met je mee!

Breedtes hout